Tel: 0729101065

 x 
0

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

Ingrediente

Pentru foi :

  • 3 oua,
  •  o cana cu zahar,
  • 1 cana cu nuci pisate,
  •  1 lingura cu bicarbonat,
  • 4 linguri cu miere,
  •  1 varf de cutit cu sare,
  • faina cat cuprinde.

Timp de preparare  1h si 30 de minute, dificultate medie

Mod de preparare

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii.

Coacere: Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .

Pentru crema avem nevoie de: 1 kg de smantana cu 20% grasime, o cana nuci pisate, 80 g zahar farin vanilat, zeama de lamaie dupa gust .

Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema; foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii.
Decor: 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.
Punem prajitura cremoasa si frageda la rece pentru cateva ore si portionam.
Spor la treaba si pofta buna !