Tel: 0729101065

 x 
0

Chec cu miere si migdale crocante

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 100 gr miere + 4 linguri
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 60 gr fulgi de migdale

Timp de preparare 75 minute, dificultate scazuta

 

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.
Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara. Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca. Adauga si laptele si amesteca bine. Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca. Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita. Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.