Muschiulet de porc in crusta de mustar cu miere

Categorie: Retete

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc
  • sare, piper(am folosit pipercu lamaie), chimen, cimbru, rozmarin
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingurita miere
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml.vin rosu demi-sec

Timp de preparare 1h si 45 de minute, dificultate medie

 

Mod de preparare

Muschiuletul se spala rapid sub jet de apa si se fasoneaza.
Din sare, 50 ml. vin se face o marinata cu care se maseaza bine carnea si se lasa la frigider minim o ora.
Dupa timpul de marinare se pune carnea la cuptor cu 1 foaie de dafin, putina apa si restul de vin, impanata cu felii de usturoi, cu o folie de aluminiu.
Dupa o ora se scoate tava si se unge muschiuletul cu un amestec mustar, miere si cimbru.
Se da la cuptor pana prinde o crusta bine rumenita.
Tot la aceasta etapa am adaugat in tava 2 morcovi, pastarnac(taiati bastonase)si cativa cartofi de marime medie pe care i-am taiat in doua.Am miscat din cand in cand tava ca sosul sa patrunda legumele.Daca considerati ca este nevoie,mai adaugati putina apa pentru ca legumele sa fie bine coapte.
Nu am pus sosul din tava peste carne ca sa se formeze crusta.(Desigur faza cu legumele este optionala,puteti face muschiuletul asa cum am descris mai sus si sa -l serviti cu orice garnitura preferati).
Incercati-l si veti descoperi o multitudine de arome extrem de placute gustului.